Category Archives: blog

Ulkotuli ruokaöljystä

#ulkotuli #ruokaöljy #lasivilla

Mökille oli jäänyt ruokaöljyä, joka oli mennyt huonoksi eli tuoksahti epäilyttävälle. Mietin mitä siitä voisi tehdä, ja poltettuani viimeisen oikean ulkotulen edellisenä iltana, keksin kokeilla ruokaöljyn soveltuvuutta ulkotulen polttoaineeksi. Sydänmateriaaliksi laitoin lasivillaa, kun pumpulilankaa ei ollut, enkä jaksanut repiä vanhoja vaatteita ( joita kyllä mökillä riittää). Ananaspurkki toimii ulkotulen runkona.

Ulkotuli ruokaöljystä
Ulkotuli ruokaöljystä

Continue reading Ulkotuli ruokaöljystä

Posti hukkasi uuden pankkikortin

Homma meni niin, että #pankkikortti alkoi temppuilla polttoaineautomaateilla. Eli kortin #magneettinauha ei ollut enää kunnossa, vaikka kortilla oli käyttöaikaa jokunen kuukausi jäljellä. Ilmoitin asiasta pankille tilaamatta heti uutta korttia, koska en halunnut maksaa kortin toimitusmaksua. Olen säilyttänyt ja käyttänyt pankkikorttia pankin ohjeiden mukaan, joten katsoin, että en ole vastuussa magneettinauhan toimimattomuudesta, vaan kortti on käytössä kulunut, eikä se ole kestänyt koko elinkaartaan kunnossa.

Continue reading Posti hukkasi uuden pankkikortin

Patalappu vs EU

Pakko avautua uutisesta, jossa #EU kieltää käyttämästä itse tehdyistä patalapuista nimitystä “patalappu”. Ylen uutinen löytyy täältä. Eli itse tehty #patalappu ei kelpaa suojavarusteeksi, jos sen lämmöneristyskykyä ei ole todennettu. Ilman todennusta itse tehdyn patalapun saa nimetä esim. “käsintehdyksi koriste-esineeksi”.

Continue reading Patalappu vs EU

Lastensuojelun laitoshuolto

Tässä artikkelissa kiteytyy hyvin lastensuojelun laitoshuollon tilanne. En ole itse ehtinyt työskennellä lastenkodissa kuin muutaman vuoden, mutta tilanne töissä vaikuttaa juuri, kuten linkin kirjoituksessa kuvataan. Vaikka oma työpaikkani ei kaikkein vaikeimpia tapauksia hoidakaan, niin keinot ja työkalut ovat lähes olemattomat. Ja väkivallasta; näinä muutamina vuosina minua on lyöty nyrkein ja eri esineillä, potkittu, tönitty ja uhattu veitsellä. Väkivallan uhka on koko ajan töissä läsnä ja liian usein uhka muuttuu teoiksi.

Onneksi kuitenkin vielä mukaan mahtuu mukavia työpäiviä, jotka auttavat jatkamaan tätä työtä.